Academia Atelierul Digital

3 – 6 Mai în București

Participă gratuit la Academia Atelierul Digital!

Ești pasionat de marketing online și vrei să îți construiești o carieră în această direcție?

Înscrie-te în programul nostru și vei învăța elementele care stau la baza unei strategii online de succes. În plus, vei avea ocazia să te numeri printre studenții care vor beneficia de un internship plătit în cadrul Hub-urilor Atelierul Digital din universitatea ta.

Ce înveți la Academie?

Cum realizezi o strategie eficientă de promovare online
Elementele de bază ale unui website
Cum optimizezi un website pentru motoare de căutare și dispozitive mobile
Cum setezi o campanie Google AdWords Search
Cum realizezi o strategie pentru social media (Facebook, LinkedIn, YouTube)
Cum măsori rezultatele cu ajutorul Google Analytics

Internship plătit pe o perioadă de minimum 3 luni!

Dacă te numeri printre finaliștii sesiunilor avansate, vei intra automat într-un program de practică, plătit, pe o perioadă de minimum 3 luni.

Vei avea rolul de consultant de marketing și vei avea ocazia să lucrezi în Hub-ul Atelierul Digital din universitatea ta!

Acest rol presupune să intri in contact cu întreprinderi mici și mijlocii din orașul tău și să pui în practică noțiunile acumulate atât în cadrul facultății pe care o urmezi, cât și în urma cursurilor avansate Google Atelierul Digital. Printre tipurile de activități care vor avea loc în cadrul Hub-urilor se numără: seminarii, sesiuni de consultanță, schimburi de experiență, etc.

Cine te va învăța?

Cristi IgnatCristian Ignat | Chief Canopyst, Canopy

Fondator Canopy, agenție care își propune să ducă digitalul către noi înalțimi.

Trăiește și respiră online marketing în general și PPC în particular. Are mai bine de 10 ani de experiență în această zonă și este dedicat strategiilor menite să crească rezultatele și veniturile clienților săi. Așa a reușit să genereze rezultate atât brandurilor de top cu care a lucrat, din toate segmentele de piață, cât și companiilor preocupate să devină lideri.

A participat ca speaker, jurat sau moderator la peste 100 de evenimente din Europa Centrală și de Est. Focusul lui sunt studiile de caz și discuțiile aplicate care îl și recomandă, reușind astfel să devină primul român invitat ca speaker @Hero Conf, cel mai mare eveniment de PPC din lume.

Elena Dobre

Elena Dobre | Senior Trainer, Institutul de Marketing

Elena este strategist în marketing online, trainer Certificat Google Adwords și Senior Trainer la Institutul de Marketing din București. Cu o experiență de peste 5 ani alături de clienți internaționali și mari companii din România, Elena s-a perfecționat în strategii PPC, Analytics și website usability. A gestionat unele dintre cele mai mari bugete de marketing online din România, pentru clienți precum eMag, Flanco, Autovit, OLX, Oriflame. Experiența dobândită ca strategist AdWords în departamentul de vânzări Google din Dublin, proiectele concentrate pe usability și conversion rate optimization, o recomandă ca specialist în domeniul e-commerce.

Dragoș Smeu | General Manager, Mavericks

Dragoș Smeu este General Manager & trainer la Mavericks, cu peste 7 ani de experiență în performance media și marketing online. Este specializat în PPC marketing și trainer certificat Google AdWords investind până acum bugete de peste 2 milioane de euro în campanii de performance, pentru peste 150 de clienți din peste 100 de domenii diferite de activitate: de la magazine online de cărți, fashion sau agricultură pana la B2B sau platforme online din industria berii, beauty sau FMCG. Printre clienții pentru care a lucrat se numără magazine online mari precum elefant.ro, covera.ro, dacris.net, dar și branduri consacrate precum Catena sau Mega Image.

Sorin Drăghici |Managing Partner & New Business Development

Antreprenor în serie, cu peste 10 ani experiență în online este managing partner la agenția specializată în servicii de optimizare a site-urilor pentru motoarele de cautare, DWF. Domeniile principale de expertiză sunt: business & product development, digital marketing, search engine optimization, online reputation management, e-commerce și inbound marketing.

Sorin Sfetcu | Deputy Managing Director, iProspect

Sorin conduce filiala locală iProspect. A făcut parte din prima generație NextGen (program de digital marketing exclusiv, dezvoltat de iProspect în parteneriat cu Google). Este Google Trainer și certificat pe Google AdWords, Google Analytics, Google Tag Manager, DoubleClick for Search, Facebook și Attribution Modeling. Din 2012 a optimizat campanii de performance pentru top 3 players din industriile: Beauty, Finance, Telecom și Retail.

Ionuț Cociaș | Organizational Development Strategist, Zitec

Ionuţ s-a alăturat Zitec în 2013, în prezent ocupând postul de Organizational Development Strategist. Având aptitudini avansate de coaching și fiind specialist în lucrul cu oamenii, Ionuţ are mereu o atitudine pozitivă ce o transmite celor cu care lucrează.

Cu peste 14 ani experienţă în Vânzări şi Marketing, Ionuţ a lucrat în două companii multinaţionale din domeniul telecomunicaţiilor: Vodafone şi Cosmote, şi a deţinut o franciză internaţională specializată în Dezvoltare Personală şi Organizaţională.

Mădălina Stănescu | Digital Consultant

Mădălina este Digital Consultant și Antreprenor Ecommerce. Cu o experiență de peste 10ani în marketing, Mădălina a lucrat în ultimii 4 ani pentru Google România, coordonând proiecte pentru dezvoltarea afacerilor mici și medii cu ajutorul instrumentelor digitale. Înainte, aceasta a lucrat pentru IBM și a coordonat departamentul de marketing al grupului PC Garage.

Primii pași în antreprenoriat au fost făcuți în urmă cu 6 ani, când Mădălina a fondat magazinul online 3Pitici, care se numără astăzi printre principalii jucători online din segmentul Jucării & Articole Copii.

Mihăiță Pașcaniuc | Digital Marketing Consultant, Zitec

Mihăiță este alături de Zitec din 2015 și ocupă în prezent funcția de Digital Marketing Consultant. Este certificat AdWords și Analytics și are o vastă experiență în online marketing, fie că vorbim de PPC, SEO sau Social Media, alături de clienți precum City Grill, Microsoft, Roche sau Paravion.

Mihăiță ne va povesti despre importanța optimizării mobile pentru un website și ne va împărtăși câteva trucuri simple prin care putem obține cele mai bune rezultate pe dispozitivele mobile.

Ce spun participanții?

Cosmin Șerban

„Pentru mine, Google Atelierul Digital este ca o excursie pe internet. Am discutat cu antreprenori excepționali, cu afaceri din domenii foarte variate, despre îmbunătățirea prezenței online. Mă bucur de programul flexibil și atmosfera studențească din hub.”

Flavia Bocăneț

„Puține sentimente întrec acea senzație pe care o primești atunci când un antreprenor ne trece pragul și știm că l-am ajutat cu adevărat. Google Atelierul Digital ne-a oferit tuturor oportunitatea de a lua contact direct cu mediul antreprenorial, dar ne-a învățat și ce înseamnă spiritul de echipă, pentru că reuniți într-o mare familie participăm împreuna zi de zi la educarea antreprenorilor.”

Mădălina Maxim

„Internshipul în Hubul Atelierul Digital m-a ajutat să confirm că o carieră în digital e ceea ce mi se potrivește. În plus am pus în practică ceea ce învățasem despre marketingul online și mi-am dezvoltat abilitățile de a interacționa cu oamenii.”

Cine poate participa?

La aceste sesiuni pot participa exclusiv tinerii care urmează în prezent studii de licență sau de master, la universitățile selectate de către organizatori și care au continuitate și în următorul an academic.
București

Academia de Studii Economice

Iași

Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai

Timișoara

Universitatea de Vest

Constanța

Universitatea Ovidius

Nu se percepe taxă pentru înscriere sau participare, iar transportul, cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori.

Cum mă înscriu și care sunt pașii de urmat?

Pentru a te înscrie te rugăm să completezi formularul de mai jos, însoțit de un plan de marketing sumar, până la data de 15-04-2018, ora 23:59. Organizatorii vor evalua fiecare aplicație în parte și vor anunța lista finală de participanți până la data de 26-04-2018.

Pentru a te înscrie, vei avea nevoie de:

 • CV (format la alegere, maximum 2 pagini)
 • Plan sumar pentru unul dintre următoarele tipuri de afaceri, la alegere: E-commerce (de ex. magazin fashion), Lead Generation (de ex. clinica dentară), Branding (de ex. YouTube sau Google Maps). Formate acceptate: Word Document (1 pagină), Slides (maximum 5 pagini), Video (maximum 3 minute).

Certificatul Google Atelierul Digital obținut în urma parcurgerii cursurilor online reprezintă un bonus, dar nu va fi un criteriu eliminatoriu pentru cei care nu au reușit să-l obțină până la data înscrierii.

Organizatorii vor analiza fiecare înscriere, iar printre criteriile de selecție a planurilor de marketing se numără originalitatea, fezabilitatea și folosirea conceptelor de bază în marketing digital detaliate în platforma online Google Atelierul Digital.

Ce urmează dacă ai fost selectat?

Dacă te numeri printre studenții selectați, vei urma cursurile Academiei Atelierul Digital de-a lungul a patru zile în perioada 3 – 6 Mai (09.00 – 18.00). După finalizarea acestor 4 zile, fiecare participant va avea de pregătit un plan de marketing detaliat, în care va integra elementele și resursele dobândite în cadrul sesiunilor avansate.

Organizatorii vor evalua tema ta finală și te vor informa dacă ai fost selectat să faci parte din programul de internship dezvoltat în Hub-urile Atelierul Digital.

Formular înscriere Academia Atelierul Digital

Întrebări frecvente

Cine se poate înscrie la Academie?

Toți tinerii care urmează studii de licență sau de master, la una dintre universitățile selectate de către organizatori.

Ce universități sunt selectate pentru program?

Următoarea ediție a programului are loc în luna mai, iar universitățile selectate pentru participare sunt:

 • București – Academia de Studii Economice
 • Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai
 • Constanța – Universitatea Ovidius
 • Iași – Universitatea Alexandru Ioan Cuza
 • Timișoara – Universitatea de Vest

Vreau să particip însă universitatea mea nu a fost selectată. Pot participa?

Din păcate nu. Dacă universitatea ta nu se află pe lista celor selectate, atunci nu vei putea participa la Academie, însă odată cu evoluția programului vor fi selectate mai multe universități din România.

Care este procesul de selecție?

Pentru a te înscrie, va trebui să completezi formularul de pe site, însoțit de un plan de marketing sumar și de CV-ul tău.

Planul tău de marketing va fi evaluat de către echipa de organizare, iar dacă acesta este suficient de bun, vei trece mai departe în etapa de interviuri online.

Interviul online este utimul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a fi acceptat în Academie.

Unde se va desfășura evenimentul?

Următoarea ediție va avea loc în București, în luna mai. Indiferent de orașul din care vii, costurile de transport, cazare și mâncare îți vor fi acoperite de către organizatori.

În funcție de evoluția programului, este posibil să organizăm Academia și în alte orașe din România.

Este necesar să fiu prezent(ă) la toate sesiunile timp de 4 zile?

Recomandăm o prezență de minimum 3 zile de-a lungul celor 4 zile de sesiuni pentru a fi eligibil(ă) pentru etapa finală de selecție.

Care este agenda evenimentului?

Academia se va desfășura pe parcursul a 4 zile, prin cursuri și seminarii care vor avea loc între orele 09:00 și 18:00. Prin participarea activă la aceste sesiuni, vei învăța despre:

 • Cum realizezi o strategie eficientă de promovare online
 • Cum creezi un website și cum îl promovezi
 • Cum optimizezi un website pentru motoare de căutare și dispozitive mobile
 • Cum setezi o campanie Google AdWords Search
 • Cum realizezi o strategie pentru social media (Facebook, LinkedIn, YouTube)
 • Cum măsori rezultatele cu Google Analytics
 • Care sunt elementele principale ale unei optimizări mobile

Cine sunt trainerii care predau în cadrul Academiei?

Seminariile din cadrul Academiei Atelierului Digital sunt susținute de traineri certificați Google, care te vor ajuta să-ți dezvolți cunoștințele dobândite pe platforma online.

Cum pot obține internship-ul plătit?

În urma celor 4 zile, fiecare participant va avea de pregătit un plan de marketing detaliat, în care va integra elementele și resursele dobândite în cadrul sesiunilor avansate. Organizatorii vor evalua tema ta finală și te vor informa dacă ai fost selectat/ă să faci parte din Hub-ul Atelierul Digital din universitatea ta.

Dacă faci parte dintre cei selectați, atunci vei deveni consultant de marketing și vei avea ocazia să pui în practică cele învățate, pe o perioadă de minimum 3 luni de zile, într-un internship plătit, în Hub-ul din universitatea ta!

Ce reprezintă activitatea din Hub-urile Atelierul Digital?

Dacă te numeri printre finaliștii sesiunilor avansate, vei avea ocazia să intri în contact cu reprezentați ai mediului antreprenorial din orașul tău și să pui în practică noțiunile acumulate atât în cadrul facultății pe care o urmezi, cât și în urma cursurilor avansate Atelierul Digital. Printre tipurile de activități care vor avea loc în cadrul Hub-urilor se numără: seminarii, sesiuni de consultanță, schimburi de experiență, etc.

Există anumite criterii de care să țin cont pentru planul de marketing?

Planul sumar de marketing necesar pentru înscrierea în Academia Digitală va fi evaluat pe baza originalității și a conceptelor de marketing utilizate (la un nivel de bază), după studierea modulelor din platforma online a Atelierului Digital. Te încurajăm să fii creativ(ă) și să-ți prezinți ideile de marketing într-un mod structurat, cu focus pe obiectivele care crezi că trebuie urmărite pentru tipul de afacere ales de tine și modul în care te gândești să le atingi prin intermediul canalelor de promovare online.

Îți stăm la dispoziție pentru orice fel de informație.

Dacă FAQ-ul nostru nu ți-a răspuns la toate întrebarile, poți să ne dai un semn utilizând formularul alăturat.